Återvinning av elektronik

Mer svenskar än du tror har elektronik som bara ligger och samlar damm i byrålådan eller förrådet. Många gånger handlar det om fullt fungerande hemelektronik som blivit för gammal och som inte används längre. Elektronik behöver återvinnas för vår miljös skull och här får du en del bra tips på återvinning av elektronik.

Ta reda på din gamla elektronik genom att sälja den eller lämna in den för återvinning istället för att ligga och samla damm. Problemet med elektronik är att desto äldre den är desto svårare kan det vara att sälja. Däremot är viss gammal elektronik värdefull för samlare så var noga med att kontroller vad du har innan du säljer eller gör dig av med den. Butiker samt större elektronikkedjor har skyldighet att ta hand om gamla elprodukter (även gamla batterier). Gammal elektronik kan även lämnas in på en återvinningscentral.

Livslängden på både mobiler och datorer kan förlängas genom uppdateringar, extra minne för att öka kapaciteten samt nya batterier. Det är inte nödvändigt att köpa nytt hela tiden utan använd den hemelektronik du har så länge som möjligt. Köp inte ny hemelektronik i onödan och försök att inte skaffa en massa tillbehör som du inte behöver. Elektronik är miljöfarligt avfall som dessutom kräver en hel del energi för att tillverkas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *