Bättre arbetsställning med laptopbord

Numera är det många som arbetar hemifrån, och laptopen är ett av de mest använda hjälpmedlen för att få våra jobb gjorda. Däremot är det tyvärr många som kryper ihop framför datorn på ett sätt som har en väldigt negativ påverkan på våra kroppar, och eftersom vi arbetar flera timmar i sträck kan det skapa mycket värk och felbelastningsskador. Med ett laptopbord åtgärdar du många av problemen.

Minska de negativa hälsoeffekterna med ett laptopbord

När vi inte har vår vanliga arbetsplats att använda oss av, där vi ofta har ett arbetsbord där vi kan stå eller sitta i en bättre ställning, är det lätt att krypa upp i soffan med lapotpen i knät. Det innebär oftast att vi sitter stilla väldigt länge utan att kroppen får röra på sig, men också att nacken får en väldigt onaturlig vinkel framåt som innebär ett enormt extra tryck på både nacke och ryggrad. Det är likadant när vi sitter med mobilen. Sitter vi så under många timmar påverkas mycket i våra kroppar väldigt negativt. Det som behövs är ett hjälpmedel som rätar upp oss, allra helst så att vi står upp och har nacken i en naturlig vinkel där vi tittar rakt fram på skärmen. Med hjälp av ett laptopbord kan du hitta precis vad du behöver oavsett om du vill stå eller sitta, då det finns en mängd olika varianter för olika behov.

Att stå upp och arbeta är betydligt hälsosammare än att sitta ner, då dina inre organ får tillräckligt med plats och inte blir hoptryckta. Flödena i din kropp kommer också fungera bättre och det blir lättare för dig att röra dig regelbundet. När du sitter stilla i en soffa är det lätt att tiden springer iväg och du inser för sent att du har suttit i samma position i flera timmar. Det bästa för din kropp är att komma upp och röra på sig lite grand varje timme. Det behöver inte vara många minuter för att det ska ha en positiv hälsoeffekt, och står du upp är du redan halvvägs där. Forskning visar att de negativa effekterna av långa perioder av stillasittande inte kan kompenseras av en längre stund på gymmet eller i promenadspåret efter arbetsdagens slut, utan stillasittandet måste minimeras under själva arbetsdagen. Så vårt tips är att skaffa ett laptopbord redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *