Elektronik för badrummet

Badrummet är en av de få rummen i våra hem där det är mycket väta och fukt. Därför kan det här med elektronik vara ganska krångligt eftersom det kan vara farligt att använda el i närheten av vatten. Förr i världen var det till och med förbjudet att ha el i badrum eftersom att det bidrog till alltför många olyckor. Men idag har vi utvecklat elektroniken för att man ska kunna använda sig av elektronik av olika slag i badrummet. I det här inlägget har vi därför valt att fokusera på elektronik som ofta används i badrum och är många gånger anpassade för badrummet.

Belysning

Att ha rätt sorts belysning i badrummet är viktigt för att vi ska trivas och för att vi ska se vad vi gör i badrummet. Förutom att belysning är praktiskt kan det också vara en snygg inredningsdetalj. Rätt sorts badrumslampa kan göra skillnad i huruvida vi trivs i vårt badrum eller inte. Det finns många olika sorters badrumslampor att välja bland. Förutom att det finns lampor har den moderna tekniken gjort att exempelvis speglar kan ha en inbyggd belysning. Denna typ av belysning är särskilt uppskattat av de som tycker om att hålla på med smink.

Handdukstork

En annan typ av elektronik som blivit allt vanligare i våra hem är handdukstorken. En handdukstork används för att torka dina blöta handdukar efter att du använt dem. Många gånger blir handdukstorken ett ställe där vi förvarar andra saker än handdukar. Till exempel kläder och stylingverktyg. Det finns två varianter på handdukstorkar, de som är vattenburna och de som går på el.

Rakapparat

Något annat som går på el och främst används i badrummet är elektroniska rakapparater. Rakapparater används av både kvinnor och män för att trimma oönskad hårväxt.

Eltandborste

En eltandborste är en sorts tandborste som går på el. Eltandborstar går oftast på batterier du ibland behöver ladda upp med hjälp av el.

Stylingverktyg

Som vi nämnde tidigare i det här inlägget är stylingverktyg något vi kan finna i badrummet. Det finns flera varianter på stylingverktyg. Några exempel på det är locktång, plattång och hårfön. En hårfön används för att torka ditt hår efter att du har duschat eller badat.

Golvvärme

Att ha golvvärme i badrummet är något många drömmer om att ha. Det finns två varianter på golvvärme, det som är vattenburet och det som är elektriskt. Den elektriska golvvärmen tas fram när man sätter in värmekablar under golvet. Dessa värmekablar gör att golvet blir varmt och det går att reglera med hjälp av en termostat som sitter på någon av ditt hems väggar.

Tvättmaskin

En annan sak vi hittar i många badrum är tvättmaskinen. En tvättmaskin är en maskin som tvättar dina kläder och för att den ska fungera behöver den el.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *