Futuristiskt och smart hemelektronik!

Idag finns det smarta uppfinningar i hemmet som man knappt kunnat drömma om en kort tid tillbaka. Man kan se allt mer automatiseringar av hemmen i form av allt från mindre elektroniska bruksföremål som automatiska kaffebryggare, kylar som avfrostar sig själva, eller även hela hem som styrs via smarta appar. För dessa smarta hem, finns det även hemelektronik som är anpassade till det smarta hemsystemet.

Smarta hem med innovativ hemelektronik

Det blir allt mer vanligt att man väljer skaffa sig ett smart hem som med enkla funktioner kan styra hela hemmet både på plats, eller när man inte är hemma. Om man är intresserad av att skaffa ett sådant smart system själv, finns det bra tips och vägledning i hur man skapar ett smart hem från grunden och vad man ska tänka på. För att ha ett smart hem måste man först och främst ha en vanligt router för internet. Sedan kommer man till den spännande delen med att göra hemmet intelligent. Idag finns det olika stora teknikbutiker som säljer färdiga paket med allt man behöver för ett automatiserat hem. För att systemet ska fungera, behöver man en så kallad hub som blir själva ”hjärtat” i hemsystemet. Har man svårt att välja, kan man få smarta tips på bra hubbar för en optimerad funktion och effektiv automatisering av hemmet. Det går även att använda annan hemelektronik på liknande sätt som det smarta och automatiserande hemmet. Nu kan man till exempel ansluta sin värmepump via smarta Nibe Uplink som är en tilläggstjänst genom en app för värmepumpar. Allt reglering via appen kan ske både i hemmet eller på distans. I appen kan man se temperaturhistorik och nuvarande temperatur, samt kunna ställa in önskad värme.

Hemelektronik som är självständig

Att dammsuga är något många kanske kan tycka är tråkigt och dessutom tar det tid. Fördelen med dagens innovativa lösningar på hemelektronik, är att den gör vardagen mer bekväm och man får mer tid över till annat. Ett bra exempel på smart hemelektronik som gör jobbet själv, är en robotdammsugare! Det kan dock finnas både för- och nackdelar med en robotdammsugare men den är ändå bra att använda i vissa lägen. En robotdammsugare passar bäst på hårda golv då den lätt kan fastna på en mjukare golvmatta. Det man ska tänka på, är att man har en sparsam möblering om man har en robotdammsugare och se till att rengöra borstarna regelbundet och tömma dammpåsen vid behov. Robottekniken går framåt med stormsteg även när det gäller hemelektronik som används utomhus. Robotgräsklippare har blivit allt mer populärt att använda och har i princip liknande funktioner som robotdammsugaren, men klipper istället gräs.

De smarta hemassistenterna

Många har nog idag hört talas om de så kallade intelligenta högtalarna i hemmet som är utrustade med artificiell intelligens, samt fungerar som en hemassistent. De som finns ute på marknaden idag är Alexa, Amazon Echo, Google Home, Apple HomePod, Sonos, Google Assistant och Siri. Högtalarna har funktioner som att genom röststyrning, spela upp önskemål om en favoritlåt, svara på frågor, sätta på lampor i hemmet om uppkopplat till ett smart hem, lägga till påminnelser och mycket mer! Framtiden är redan här med banbrytande hemelektronik som kan förändra vardagen till det bättre för alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *