Nytt eller begagnat?

Vi har blivit mer och mer miljömedvetna idag än för kanske något årtionde sedan. Fler och fler funderar på att köpa begagnad hemelektronik eftersom det är både billigare och mer miljövänligt. Det är dock viktigt att skaffa sig bra vardagskunskaper om vad som gäller vid vill köp av begagnad hemelektronik.

När du handlar begagnat ska priset vara lågt, särskilt om du köper från privatpersoner. Det finns idag många företag som specialiserar sig på att sälja begagnad hemelektronik. Produkterna har kontrollerats plus att de säljs med garanti, något du inte får när du köper från en privatperson eller en kompis.

Kontrollera nypris om du vill handla begagnat. Exempelvis en 50-tum Tv som tidigare kostat cirka 15 000 kronor och som nu säljs för ”bara” femtusen och är fyra år gammal är inte ett bra köp. Du behöver också veta om att du inte skyddas av konsumentköplagen när du köper begagnat från privatpersoner vilket bland annat innebär att du inte har någon reklamationsrätt. För femtusen kan du säkert få en bättre ny TV från en elektronik affär eller online.

Få produkter idag sjunker lika snabbt i värde som datorer. För att veta vad du köper, om du funderar på att köpa en begagnad dator, bör du var insatt i datateknik såsom grafikkort, processorer, internminne och mycket mer. Det kan finnas ganska gott om dolda fel såsom dåligt batteri eller att strömuttaget är nära att gå sönder. Hårddisken kan vara väl använd och på väg att gå sönder.

När du vill köpa en begagnad mobil finns det en del saker att tänka på. Modeller som har några år på nacken går inte att uppdateras. I och med det kommer du inte att kunna ladda ner flertalet appar eftersom ditt operativsystem är för gammalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *