Begagnad hemelektronik är framtiden

Du som är intresserad av hemelektronik vill nog också hålla dig uppdaterad med nya modeller så fort de kommer ut på marknaden. Men med tanke på den utvecklingstakt som många tillverkare av hemelektronik som mobiltelefoner och surfplattor håller, kan det bli minst sagt ansträngande för ekonomin. Det finns all anledning att rikta blicken mot second hand-marknaden.

Med en trygg återförsäljare för begagnad hemelektronik kan du känna dig säker på att din ”nya” iPad 5 håller måttet precis lika väl som om du köpt den fabriksny i originalhandeln. Det går naturligtvis också bra att leta efter det du söker på privata annonser, men som med alla köp mellan privatpersoner finns det gråzoner i vad som är ”bra skick” och inte. Vänder du dig till en organiserad handlare har du dessutom möjlighet att få garanti på din vara, precis som när du handlar av originalåterförsäljaren.

Miljövänlig andrahandshandel

Intresset för att återvinna elektronik blir allt större då många människor fått upp ögonen för de miljöproblem det innebär att ständigt kassera fungerande hemelektronik bara för att det kommit en ny modell. Att inte bara köpa utan även sälja dina enheter till en second hand-säljare innebär att du förlänger livskedjan betydligt för varje enskild produkt. Precis som Dagens Nyheter skriver har tillverkningskedjan av elektronikprylar en kraftig klimatprislapp.

Att sälja dina enheter vidare i andrahand är inte bara bra för jordens klimatplånbok, utan även din egen pengabörs. För dig som vill byta upp dig i modellkedjan oftare än vad du egentligen har råd med, är det en guldgruva att tänka second hand i båda leden. Att först sälja din enhet gör att du får loss pengar till att köpa nytt, och om du dessutom köper din nästa modell i andrahand blir kostnaden ännu lägre.

Den ekonomiskt sinnade hemelektronikkonsumenten ser såklart även till att planera sina inköp. Håll koll på när exempelvis Apple kommer att släppa sina nya modeller, och försök tajma din egen affär med tanke på det. I samband med nylanseringar vill många göra sig av med sina gamla modeller, och då är det guldläge för dig som vill köpa hemelektronik till bra pris. Andrahandsmarknaden brukar dessutom få in de sprillans nya modellerna oväntat snart efter lanseringen, så för dig som vill sälja en äldre modell är det läge att få det gjort innan de allra senaste versionerna kommer ut på andrahandsmarknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *